RESTAURANG & LIVSMEDEL

Utbildning inom restaurang och livsmedel passar dig som vill arbeta kreativt med olika råvaror, i restaurang, café och storkök. Du arbetar självständigt eller tillsammans med andra.

Boka möte med ditt Lärcentrum

 
 
 
 
 
 

Utbildning inom restaurang och livsmedel ska utveckla elevernas kunskaper inom de delar av restaurang- och livsmedelsbranschen där man arbetar nära kunderna med i första hand hantverksmässiga metoder, såväl traditionella som moderna. Den ska också utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i livsmedelsproduktion, matlagning och servering liksom deras kunskaper om måltiden som helhet. Måltiden som helhet är central i utbildningen eftersom de olika verksamhetsområdena samverkar för att skapa måltidsupplevelser. Oavsett om man till exempel bakar, arbetar i delikatessbutik eller på restaurang bidrar man till helheten. Utbildningen ska även ge kunskaper i arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Utbildningen ska också bidra till att utveckla elevernas förmåga att använda digital teknik som förekommer inom för utbildningen relevanta yrkesområden.


Informationen är direkt hämtad från Skolverket. Läs mer HÄR.

Anordnare

Utbildningar på plats och distans i Västerbotten inom

RESTAURANG & LIVSMEDEL

Utbildning

Utbildningstyp

Yrkesvux

Astar

Lärling

Astar

Yrkesvux

Astar

Lärling

Astar