EL & ENERGI

Utbildning inom el och energi passar dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation.

Boka möte med ditt Lärcentrum

 
 
 
 
 
 

Utbildning inom el och energi ska utveckla elevernas kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem. Den ska därför ge kunskaper om el- och energiteknik och automation samt färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom dessa arbetsområden. Dator- och kommunikationsteknik och samhällets digitala infrastruktur ska också vara centralt inom utbildningen.


Utbildningen ska träna eleverna i att göra medvetna val, exempelvis att kunna använda rätt material och verktyg samt att kunna planera och utvärdera en arbetsprocess. Utbildningen ska vidare leda till att eleverna förstår vikten av att kunna dokumentera och gå systematiskt till väga för att lösa problem. Allt el-, energi-, automations- och datortekniskt kunnande bygger på naturvetenskapliga principer. Att kunna utföra korrekta beräkningar är en förutsättning för yrkesutövningen. Utbildningen ska därför utveckla elevernas matematiska kunskaper.


Informationen är direkt hämtad från Skolverket. Läs mer HÄR.

IDA, installationselektriker

Utbildningar på plats och distans i Västerbotten inom

EL & ENERGI

Anordnare

Utbildning

Utbildningstyp

Yrkesvux

Astar

Lärling

Skellefteå Kommun

Yrkesvux

Vilhelmina LÄrcentrum