YRKESUTBILDNINGAR

PER YRKESOMRÅDE

Frisör, svetsare eller undersköterska? Vad är DIN dröm?

Den går i uppfyllelse här.

Utbildningen passar dig som tycker om att arbeta med människor. Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat, barnskötare, elevassistent, personlig assistent till barn och ungdomar eller inom fritidsverksamhet.

ALLA VUXENUTBILDNINGAR I VÄSTERBOTTEN


FRÅN A-Ö

"Utbildningen ska främja elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära."

- Läroplan för vuxenutbildningen, Skolverket

BARN OCH FRITID

BYGG OCH ANLÄGGNING

EL OCH ENERGI

Vill du arbeta inom byggbranschen? Då kan en komvuxutbildning inom bygg vara något för dig. Yrken inom denna kategori innebär praktiskt, varierande och utvecklande arbete.

Tycker du om tekniska lösningar, installationer och system?

Då kan ett yrke inom el- och energi vara något för dig!

FORDON OCH TRANSPORT

Efter att du gått en komvuxutbildning inom fordon och transport kan du till exempel jobba som fordonsmekaniker, yrkesförare eller fordonslackerare.

INDUSTRI

En utbildning inom industriteknik ger dig stora möjligheter till jobb eftersom efterfrågan på kvalificerad arbetskraft ökar. Du kan arbeta med materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll eller svetsning.

SPRÅKINTEGRERAD YRKESUTBILDNING

En utbildning för dig som läser C- eller D-kurs på SFI eller svenska på grundläggande nivå.

Att läsa yrkeskurser samtidigt som du läser SFI är en unik möjlighet att kombinera yrkesutbildning och språkträning. Du utvecklar dina yrkeskunskaper och din svenska samtidigt. Du får även kontakter som gör det lättare att få en anställning.

HANTVERK

Är du kreativ med många idéer?

Gillar du att arbeta med hår eller blommor eller tycker du att låssmed verkar vara ett bra framtidsyrke, då är ett yrke inom hantverk något för dig.

NATURBRUK

Vill du arbeta med jord, skog och natur? Då är en naturbruksubildning något för dig!

VÅRD OCH OMSORG

Vill du arbeta med människor som är i behov av omvårdnad, stöd och service inom vård och omsorg? Då är ett vårdyrke något för dig!

HOTELL, TURISM & EKONOMI

Drömmer du om ett yrke inom servicebranschen?  Vill du jobba med omväxlande arbetsuppgifter, träffa nya människor och vara ansiktet utåt? Vill du arbeta med redovisning och deklaration?

RESTAURANG OCH LIVSMEDEL

Är kock ditt drömjobb? Eller kanske bagare, konditor, servitör eller cafépersonal? Dessa är exempel på yrkesinriktningar som kan leda till ditt drömjobb.

ALLA YRKESUTBILDNINGAR

Alla våra kommunala yrkesutbildningar finns i alfabetisk ordning via länken nedan.