OM OSS

VästerbottensVux är ett samarbete mellan vuxenutbildningarna i samtliga 15 kommuner i Västerbotten. VästerbottensVux anordnar gemensamt yrkesutbildningar runt om i länet, både inom yrkesvux och yrkeslärling. På dessa sidor finner du vårt gemensamma utbildningsutbud och kontaktuppgifter till varje kommun.

Om Västerbottensvux


Kommunerna i Västerbotten har i regel små resurser för vuxenutbildning, såväl ekonomiskt och personellt. De flesta kommunerna har också en liten folkmängd, spridd över en stor yta, vilket gör det svårt att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av vuxenutbildning på egen hand.   De femton kommunerna tillsammans har däremot en befolkning på drygt 258 000 personer, vilket ger ett betydligt bättre underlag för att starta kurser.


När regionen samordnar sitt kursutbud kan såväl lärarresurser som ekonomiska medel användas mer rationellt. Tanken är att de specialistkunskaperoch kompetensområden som finns etablerade i de olika kommunerna ska komma hela regionen till del. Samarbetet bygger på goda fördelningsprinciper mellan anordnarkommunerna, så att vuxenutbildning finns tillgänglig i hela länet.   

Utdrag ur samverkansavtalet.


På dessa sidor finner du vårt gemensamma utbildningsutbud och kontaktuppgifter till varje kommun. Vi arbetar för korta utbildningsinsatser i nära samarbete med företag i branscher där stor efterfrågan finns på arbetskraft.

VUXENUTBILDNING

- vad är det?

STUDIEVÄGAR

- vilka möjligheter finns?

SNABBLÄNKAR

KONTAKTA OSS

Vi har flera olika kontaktvägar.

Kontakta din kommun via länken nedan.

VANLIGA FRÅGOR

Vi samlar våra vanligaste frågor i syftet att förenkla för dig som studerar.

NYHETSBREV

Under 2020 gör vi ett försök att månatligen ge ut ett nyhetsbrev, där vi samlar aktuell information som rör VästerbottensVux.

KONTAKTA VÅRA VÄGLEDARE

VUXENUTBILDNING

VAD ÄR DET?

Vuxenutbildning finns för dig som vill skaffa fullständiga grundskole- eller gymnasiebetyg, för dig som vill komplettera dina gymnasiebetyg för att få behörighet till ett universitet eller en högskola och för dig som är intresserad av att skaffa nya kunskaper inom ett specifikt område. VästerbottensVux erbjuder gymnasial yrkesutbildning, och du kan se vårt fullständiga utbud HÄR (länk).


Att gå en vuxenutbildning kan därför vara ett bra sätt att komma närmre den karriär du önskar, men det finns många olika sätt att ta sig dit. Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att hitta den studieväg som passar just dig. Kontaktuppgifter till respektive kommuns vägledare finns HÄR (länk).

Vuxenutbildning i Västerbotten

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera